Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dějiny pohádkového lesa

10. 3. 2012

První  náš pohádkový les v Lužné se konal 1.6.2002. Průvodkyní byla pohádková babička,která zavedla děti mezi čerty ,loupežníky,duchy a víly.Našly zde i Šípkovou Růženku a Popelku, Jeníčka a Mařenku a spoustu dalších postav. Trasa vedla od mateřské školy do lesa nad Komenského ulicí ,lesem až k Brůdku a do cíle na fotbalové hřiště Sparty Lužná. Zde si děti opekly buřty.Fotografie z tohoto prvního lesa nemáme v digitální formě.

Ohlasy na tuto akci byly veliké a tak jsme se rozhodli, že budeme v této započaté tradici pokračovat a pokusíme se vše ještě vylepšit. Proto jsme začali motivovat každý další les novým tématem a příběhem. Začali jsme připravovat tajenku vztahující se k tématu a celou akci jsme zpestřili dalšími doprovodnými  programy .

A tak 7.6. 2003 vypukla na lesním hřišti nad Lužnou Hrusická pouť. V našem lese se objevil rybník Puškvorec, Šmejkalka,Voděradský les,Barabášovy hory,Mlejnkova zahrada.Jedličkova louže a Syslov a kocour Mykeš se svými přátely nás doprovázel pohádkami J. Lady.Trasa byla podobná jako předchozí rok se startem ns hřišti a s cílem v mateřské škole.

detsky-den-7.cervna-2003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5.6.2004 nás zastihlo chladno a déšť ,snad aby počasí doladilo připravený námět pohádkového lesa ,kterým byl MRAZÍK. Náročnou přípravu krásných postav této ruské pohádky ocenilo asi 130 dětí,které měly trpělivost a odvahu absolvovat v dešti trasu a plnit nelehké úkoly. Zaslouženě tak získaly mnoho krásných odměn. Všechna stanoviště byla ozvučena písněmi ze známého muzikálu.Pohádkové postavy déšť sice lehce poškodil, přesto to zvládly bravurně. Památná zůstane věta dětí, které rozmočeného Ivánka s medvědí  hlavou, označily za vlkodlaka.:-))

detsky-den-3.-cervna-2004.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Další rok oslavil své výročí Večerníček a tak 4.6.2005 přijel Večerníček ve svém autíčku do našeho lesa. Jeho papírové čepičky označily dětem cestu lesem, kde se setkaly s večerníčkovými postavami. Byl zde Krakonoš se svou pohádkovou partou, Bob a Bobek,Křemílek a Vochomůrka, Rumcajs s Mankou a Cipískem i Ája s Maxipsem Fíkem.Střelba ze vzduchovky, vystoupení malých hasičů a opékání buřtů zpestřilo celý program. Bohužel i tento rok nám zapršelo a tak králíci museli vylévat ze svého klobouku vodu.

img_0372.jpg

 

 

 

 

 

 

 

10.6.2006 odstartovala pohádkový les postava babičky  Boženy Němcové , ke které se vztahovala i tajenka. Na zahradě mateřské školy probíhaly drobné soutěže a hry a trasa tohoto pohádkového lesa byla tentokrát nasměrována k Čistému rybníku u kterého byl cíl a opékání buřtů.Božena Němcová zde odměnila děti knihou, za to, že splnily všechny úkoly, které jim zadaly postavy jejích pohádek.

fotky---lavicky-142.jpg

 

 

 

 

 

 

 

img_4033.jpg

9.6.2007 byl pohádkový les motivován bajkami a byla oficiálně zahájena spolupráce  na organizaci s TJ Lokomotia  Lužná. Trasa soutěží byla směrována na nově vybudované dětské hřiště v Lužné -nádraží a doprovodné programy byly obohaceny o ukázky výcviku psů s členy ZKO Rakovník a keramickou dílnu ve  které si děti mohly vyzkoušet práci z keramickou hlínou. Lesem děti provázela zvířátka a jejich kamarádi a trasa byla označena jejich stopami. Na novém hřišti si pak děti mohly pohrát, opekly si buřty a od autora bajek pana LA FONTAINA získaly krásnou knihu.

mdd_03_9.6.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      mdd_04_9.6.07.jpg

14.6.2008 ukázali dětem cestu pohádkovým lesem čtyřlístky a od startu který byl označen jako Třeskoprsky jim  komiksové postavy  zadávaly   různé úkoly. Fotografie se zatím hledá , tak alespoň vkládám ukázku písemného plánu pohádkového lesa:

DĚTSKÝ DEN – POHÁDKOVÝ LES       2008

 
SOBOTA 14. června 2008 v 14:00 hodin
Značení: papírové čtyřlístky (děti je musí během trasy spočítat a na konci říci výsledek Bobíkovi), na start cedule TŘESKOPRSKY,
Start: MŠ, na místě keramika, malí hasiči, střelci, pejsci
Cíl: hřiště na Nádraží, na místě buřty
 
Tajenka
Kdo štěstí chce mít a rád věří,
čtyřlístky hledá v trávě svěží.
A ten kdo dneska není líný,
čtyřlístek najde trochu jiný.
Veselou partu kamarádů,
co zábavy ti snese řadu.
Ten, kdo je chytrý tužku vyndá
- ta parta zve se M…F….B….P…..
 
Táborák: zajistí Lokomotiva, cca 230 špekáčků
Pamětní listy: 230 kusů (Martina)
Plakát: (Martina)
Postavy: je potřeba celkem 26 lidí vč. Stáni na startu
Propagace: Luženský hlasatel, obecní rozhlas, plakáty ZŠ, MŠ Lužná, ZŠ, MŠ Lišany, MŠ Šamotka, zdravotnické středisko, vývěska OÚ, zastávka MHD, potraviny „U Humla“, Jednota Lužná-nádraží, smíšené zboží Lužná II.
nabídka sponzorům: Luženský hlasatel, reklamní tabule, obecní rozhlas
 
1)    Jen počkej zajíci
 
Děti pomáhají zajíci srážet kuželky
Postavy: Vlk, zajíc
Materiál: kuželky balón
Simča Banková, Bára Kreuzmanová
 
 
2)    Harry Potter, Hermiona
 
Vědomostní otázky, 3x 10, téma „Kouzla, čáry a fyzika“
P: Harry Potter, čarodějka Hermiona
M: 3x 10 otázek pro 3 věkově kategorie
Lenka Vlčková, Jirka Vlček
 
 
 
3)    Úžasňákovi
 
Snožmo doskákat k nádobě s míčky, těmi hodit na cíl (valník od skládacího auta)         P:2postavy Úžasňákových (Iva vyrobí masky)
M: 2x čára start a cíl, míčky, provaz, valník
Lucka Nováková, Petr Diviš
 
 
 
 
4)    Šmoulové
 
Děti projdou úsek s poházenými předměty a musí Šmoulince nahlásit, co si zapamatovaly. Čistí les kolem šmoulí chaloupky.
P: Šmoulinka, Šmoula
M: 20 různých věcí
Lucka Vitnerová,Tereza Hájková,Tereza Cinková
 
5)    Tom a Jerry
 
Děti pomáhají Tomovi získat kus sýra z myší díry, u které spí Jerry. Díra je na konci strachového pytle. Jerry spí a v momentě, kdy dítě získá sýr, se probudí a vyběhne na něj.
P: Tom, Jerry
M: strachový pytel, sýry, rohlíky
Lenka Fastová,Lucka Pisárová
 
6)    Scooby Doo
 
Dítě si vylosuje lísteček s názvem předmětů, který pak hledá na vyznačeném území.
P: Scooby Doo, kluk-kamarád
M: 20 lístečků, 20 plyšových hraček
Dáda Korcina, Lucka
 
7)    Strýček Skrblík
 
-       Slepá bába – dítě si se zavázanýma očima losuje předmět, musí poznat, o co jde (má Stáňa)
-       Dítě si z kyblíku plného mozajky, knoflíků a dukátů se zavázanýma očima vylosuje čokoládový dukát
 
P: Strýček Skrblík, Dulík a Kulík
M:předměty na slepou bábu, 2x kyblík, 2x šátek, knoflíky, mozaika, čokoládové dukáty
Jana Seinerová,Simonka Špičková, Týna Grilová
 
8)    Spiderman
 
Lanové překážky (zavolat Zuzana Kašparová)
P: Spiderman, Kočičí žena, (Batman)
M: lana
Martin Hejda, Martina Břeňová
 
9)    Vinnetou
 
Střelba z luku a na zvukový terč
P: Vinetou, Old Shatterhand
M: luk, , terč, šišky
Lucka Melčová, Jitka Hlavatá
 
 
10)Pepek Námořník a Olivka
Děti se přetahují se silákem Pepkem občerstveným špenátem
      P: Pepek a Olivka
     M: lano, špenátová plechovka
     Pavel Pešek s přítelkyní
 
 
11)Pat & Mat
 
Skládání domečku z dřevěného metru, skládání hlavolamu
P: Pat, Mat
M: 3x dřevěný metr, molitanové hlavolamy
 Libor Šlégr, Marek Zoch
 
12)Bobík
 
Konec tajenky. Bobík se dětí ptá, jak se jmenují jeho tři kamarádi. Děti musí říct jména – výsledek tajenky.
P: Bobík
M: knížky
Péťa Ambrůžek
 

ABRAKADABRA  tentokrát již 30.5.2009 byl náš pohádkový les začarován.Elfové, skřítci,duchové,alchymisté a další tajemné postavy provázely děti na jejich cestě ,která opět končila na hřišti TJ Lokomotiva Lužná.Tam na ně tentokrát čekal nejen pohádkový Čáryfuk s odměnou a opékání buřtů ,ale i opravdový kouzelník Jan Vaidiš, který svým uměním potěšil nejen děti ale i dospělé.

 
pohadkovy-les-09-005.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

V roce 2010 nás inspiroval Wolt Disney svými příběhy a pohádkamy a tak průvodcem a tajenkou byl slavný Mickey Mouse-Myšák Miky.. proto také naš les navštívila Malá mořská víla, Pokahontas, Sněhurka,Pepek námořník, Lví král, Bořek Šikula ,Kačeři s strýčkem Skrblíkem a nechyběli ani Shrek a Fiona. Tyto a ještě další postavy (viz foto) přilákaly do lesa přes 200 dětí z Lužné a okolí.Již tradicí se stala keramická dílna, střelba a ukázka výcviku pejsků.

p1050233.jpg

A je tu rok 2011. 10 let pohádkového lesa!! Toto výročí jsme oslavili cestou okolo světa s Willy Fogem. Oslavy se účastnily  pohádkové postavy z různých světadílů. Z Asie přijela Šahrazáda s Aladinem, z Austrálie klokánek Skippi. Evropu zastoupil Kocour v botách a Červená Karkulka s vlkem .Z Ruska pak dorazil Neználek s Malenkou!! Afrika byla zastoupena africkými šamany a Lvím králema a za Skandinávii přijela na svém koníčkovi i Pipi dlouhá punčocha. Narozeninová oslava proběhla s velkolepou  dětskou šou na hřišti TJ Lokomotiva Lužná.

img_1850.jpg

 

 

 

 

 

Dne 9.6.2012 se konal Již 11. ročník pohádkového lesa který tentokrát pořádala kulturní komise obce Lužná společně s TJ Lokomotiva Lužná. Les  byl motivován kreslenými večerníčky a především postavou Krtečka, který dětem připoměl jeho autora p. Zdeňka Milera. Maková panenka s motýlem Emanuelem, Rumcajs a Manka, Křemílek a Vochomůrka, chytrá kmotra liška, Víla Amálka, Maxipes Fík s Ájou, Mach a Šebestová, pejsek s kočičkou a mnoho dalších postav zavedlo děti do pohádkového světa, ale zároveň jim ukázalo, jak se mají chovat v  přírodě a ke svému okolí. Vědomostní  a  zručnostní úkoly, které děti plnily, přispěly značně k jejich rozvoji a především jim umožnily prožít jeden krásný den se svými rodiči a kamarády v pohádkovém světě. Zajímavě náš les obohatila ukázka vojenské techniky, kterou zajistil p. Němec s pomocí p. Ždánského. Díky členům AMK Lužná p. Raisovi a p. Houdovi si děti mohly zastřílet.s p. Melčovou a Výbornou zas vytvořit něco z keramiky.O zázemí se velmi dobře starala p.Horská a sl. Pisárová. Vcholem bylo vystoupení kouzelníka Jana Vaidiše a diskotéka s Bárou Ladrovou. V letošním roce navštívilo náš pohádkový les asi  209 dětí s početným doprovodem rodičů, prarodičů a dalších příznivců našeho snažení.
img_3337.jpg
 

 

 

 

 

 

Slunce,liják,slunce.Těmito třemi slovy  se dá vyjádřit stav počasí v sobotu 8. 6. 2013, kdy se konal  12. „Pohádkový les“ v Lužné. Připravili jsme tuto akci opět jako dárek pro děti naší obce a okolí k jejich svátku Organizátoři, členové  kulturní komise obce Lužná, TJ Lokomotiva Lužná, za pomoci mnoha dobrovolníků připravili pro děti zábavnou, ale i poučnou procházku lesem, ve kterém na ně čekaly pohádkové princezny a jiné postavy. Na startu, který byl v části obce Lužná nádraží se sešlo více jak 200 dětí a ještě za příjemného počasí si mohly s rodiči vychutnat krásné vystoupení členek aerobik klubu Angels Rakovník, a ukázku výcviku psů členů ZKO Rakovník. Pak se na nás ale zcela nepohádkově přihnala tmavá mračna a snad jen Vodník, který vystoupil z Čistého rybníka a doprovázel princeznu Elišku byl spokojený s tou záplavou. Všichni jsme se snažili schovat, kam to šlo. Ale ne všem se to podařilo a tak se promočení předčasně vydali k domovu, aby se převlékli. Jen opravdu odvážní a otužilí jedinci prošli celou trasu a že jich nebylo málo o tom svědčily rozdané odměny, které na každém pohádkovém stanovišti na děti čekaly. Trpělivost a odolnost pohádkových postav byla opět důkladně prověřena a jen na pár jedinců všechny postavy vydržely až do konce. V cíli pak již na všechny čekala nejen zasloužená odměna v podobě krásné knížky, a opékání buřtů, ale i teplé sluníčko, které nás osušilo a mohli jsme si ještě zahrát na ekologickém stanovišti s Tondou obalem, vyrobit něco z keramiky, zastřílet si a odpočinout u stánku cukrárny NIKY. O letošních postavách a jejich představitelích, o pomocnících a všech, kteří se letos jakýmkoli způsobem zapojili do přípravy pohádkového lesa plného princezen, se dočtete v příspěvku protagonisté pohádkového lesa. 

029.jpg

 

 

 

 

 

 

 
         Ve znamení třináctky byl les v Lužné pirátský!!

Je tomu tak, již po třinácté se děti naší obce  a ale i Rakovníka a širokého okoli ,14.6.2014 radovaly ,soutěžily a dováděly v „Pohádkovém lese“ .Přišlo jich k nám téměř 250 v doprovodu svých rodičů, prarodičů, tet a strýčků neboť náš les pobaví nejen děti ,ale podle kladných ohlasů jej velmi rádi navštěvují i dospěláci. Počasí nám tentokrát přálo a tak mohly děti plnit úkoly u patnácti stanovišť s piráty a loupežníky a luštit tajenku za kterou je v cíli odměnil knihou Juro Jánošík. Ale to nebylo vše. V areálu mateřské školy na ně čekali kromě občerstvení další atrakce a aktivity. Střílení s členy AMK Lužná, keramika, hry s Tondou obalem v eko stánku a ukázky výcviku pejsků členů ZKO Rakovník. Na startu zas mohly děti a jejich rodiče vidět nádherné cvičení malých sportovkyň z aerobik klubu Angels Rakovník. Prostě dětský den jak má být!!!

img_1426-1-.jpg

V sobotu 13. 6. 2015, se konal již 14. „Pohádkový les“ v Lužné. Připravili jsme tuto akci opět jako dárek pro děti naší obce a okolí , k jejich svátku.  Organizátoři, členové TJ Lokomotiva Lužná a členky kulturní komise obce ,  za pomoci mnoha dobrovolníků připravili pro děti zábavnou, ale i poučnou procházku lesem, ve kterém na ně čekaly pohádkové postavy z pohádek bratří Grimmů.  I přes nepřízeň počasí, které nám letos opět nemile kazilo radost, přišlo na start, který byl v části obce Lužná nádraží více jak 200 dětí. 13 pohádkových stanovišť, jízda na koni, střelba ze vzduchovky, výtvarná dílnička a krásné vystoupení děvčat z aerobiku klubu Angels, je jen krátkým výčtem doprovodných programů, které jsme si tentokrát pro děti připravili. Vrcholem pak bylo vystoupení kouzelníka Jana Vaidiše.  Bohaté odměny jak na stanovištích, ale i na konci trasy po vyluštění záhadné tajenky, udělaly dětem radost a nás těší, že ohlasy dětí i dospělých na tuto akci byly opět velmi pozitivní a pochvalné.

file0770.jpg

Tak 15 ročník je za námi a já opět přemýšlím jak vyjádřit svou vděčnost všem pomocníkům a zúčastněným na přípravě této naší  akce pro děti ?!? V zemích vycházejícího slunce to dělají úklonou. Na západě finanční odměnou. U nás se používá slovo děkuji . Vše mi připadá příliš málo za to, co dne 4.6. 2016 protagonisté,organizátoři a sponzoři pomohli připravit pro 260 dětí ,které se letos přišly pobavit do našeho pohádkového lesa. Ale co jsou všechny tyto odměny proti těm rozzářeným očím dětí, kterým ani ten déšť ,(který nás již tradičně navštívil ),nezkazil radost a nadšeně loupaly perníček s Jeníčkem a Mařenkou, jezdily na koních, bubnovaly s loupežníky a Nastěnkou, uspávaly Shreka. Křivoklátští trubači , Roztleskávačky a Mažoretky ze Sokola Rakovník vytvořily báječnou slavnostní atmosféru tohoto našeho svátku dětí a ukázka výcviku pejsků členů ZKO Rakovník která také patří k již tradičním, opět potěšila všechny milovníky němých tváří…vše co se letos v lese odehrálo najdete v rubrice protagonisté pohádkového lesa Já jen děkuji všem kteří náš "Pohádkový les v Lužné" navštívili a oslavili tak s námi 15.narozeniny.

img_1875.jpg

 

             
 
 
 
 
 

 

V luženském lese řádili indiáni a kovbojové

3.6.2017 TJ Lokomotiva Lužná a kulturní komise OÚ Lužná a spousta dobrovolníků uspořádali již 16.ročník pohádkového lesa. Přes 200 děti se svými rodiči prošlo trasu z Lužné nádraží do Lužné obce, na které je čekalo 13 stanovišť s indiány, kovboji, zlatokopy i desperáty. Po splnění všech úkolů a vyluštění tajenky čekal v cíli v areálu ZŠ a MŠ Lužná na děti Old Shatterhand , střelba s členy AMK Lužná, opékání buřtů ,plackování s Janinou květinou a malování polštářků s Vlaďkou. Vystoupení aerobiku nejmladších členek Aerobic clubu Angels Rakovník a v neposlední řadě loutkové představení „4 pohádky o jednom drakovi“ které zahrál principál divadelního spolku Před Branou Rakovník p. Tomáše Kapsa . Počasí nám letos přálo a tak se poslední spokojení účastníci s rozzářenýma očima rozcházeli až okolo 19.00hod. Tato oslava dne děti v naší obci se opět velice vydařila.

18835608_1660971610598211_1633139207793740409_n.jpg

img_0957.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
Z Pohádky do pohádky aneb cesta do pohádkové říše to bylo moto dalšího již 17. pohádkového lesa, který navštívilo podle našeho odhadu opět přes 200 dětí .Krásné počasí, spousta pohádkových postav a soutěží ,odměn přispělo ke krásné atmosféře a dobré náladě všech zúčastněných. Cíl lesní procházky byl letos na hřišti fotbalového klubu Sparta Lužná ,kde na děti kromě občerstvení čekaly další atrakce a vystoupení . Za všechny připomenu krásné vystoupeni malých cvičenek aerobik klubu Milénium Rakovník a hudební koncert nejmladší kapely ZUŠ Rakovník. Vystoupení cvičitelů ZKO Rakovník se svými miláčky potěšilo nejen děti, ale i mnohé dospělé .Na závěr pak děti shlédly představení loutkového divadla Před branou Rakovník. Oslava dne dětí v naší obci, kterou navštěvují děti ze širokého okolí opět nezklamala!!!
Cirkus v Lužné , to bylo téma 18.ročníku pohádkového lesa. Rekordní účast tří set dětí korunovala naši snahu a úsilí při přípravě tohoto tradičního zábavného odpoledne. Krásné masky vyrobené paní Novotnou z Chrášťan obléklo 32 protagonistů a na 15 stanovištích připravili pro děti plno zábavy a rozdělili velké množství odměn. Děti plnily  úkoly s akrobaty , krotitely a zvířátky, řešily tajenku, odpovídaly na záludné otázky v opičím kvízu. Po trase lesem dlouhé cca 4km z Lužné nádraží do cíle na hřišti Sparta Lužná, objevily spoustu cirkusových postav a prokazovaly  svou zručnost a dovednosti. A i v cili  na ně ještě čekalo plno zábavy a zážitků završené loutkovým představením . I počasí nám letos velmi přálo a tak se děti rozcházely domů až po sedmé hodině večerní plni krásných dojmů. Na otázku zda se těší na příští pohádkový les v Lužné všichni dotázaní nadšeně odpovídali ANÓÓÓ !!
img_2162.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šmoulí Pohádkoví les   19. ročník si musel počkat těměř dva roky než byl realizován. Covidová epidemie nás omezila a nebylo tedy možné akci uspořádat. Dlouho se také rozhodovalo zda Šmoulíky do lesa vpustit :-))). Můj argument,že budou všechna stanoviště stejná a dětem se to nebude líbit však neprošel ani u dětí. A vzhledem k tomu že naše hlavní kostymérka paní I. Novotná už spoustu Šmoulů připravila, nebylo co řešit. Tak stačilo jen vymyslet úkoly a zajistit vše potřebné, aby 4.6. 2022 mohli Šmoulové vyrazit na ŠMOULÍ STEZKU. Na 10 stanovištích pak potrápili dětská tělíčka i hlavičky sportovnímy a vědomostnímy úkoly, za jejichž splnění samozřejmě nechyběla sladká odměna. Také v cíli pak na děti opět čekal skvělý doprovodný program. Nepodařilo se zajistit plánovaný skákací hrad, ale i tak bylo zábavy dost. Malování na obličej, střílení, soutěže s dobrovolnými hasiči z Lužné, malování polštářků s Vlďkou, ukázka cvičení pejsků ZKO Rakovník, opékání špekáčků, koncert ZUŠ Rakovník pod vedením B. Polánkové a L. Janouška. a nemohlo chybět ani loutkové představení Divadla před branou  Zlatá rybka, které zahrál Z. Turek. Občerstvení zajistil p. J. Pávek. Trochu jsme se museli uskromnit neboť na hřišti Sparty Lužná probíhala ještě jiná akce, ale ani tato skutečnost nezkazila tento krásný den. Asi 230 dětí se na startu zapsalo a dostalo pamětní list na který si mohli poznamenat tajenku ,kterou v lese vyluštily. Tajenka zněla "TAŤKA ŠMOULA" a právě tato postava děti odměnila drobným dárkem v cíli.

tatka-smoula-43425.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rok 2023 Čarodějové a Kouzelníci    10.6.2023 se stal les v Lužné "Kouzelným místem". Navštivili jej čarodějky a čarodějové z celého světa. Gargamel se Šmoulou Silákem, Zloba se svou schovankou Růženkou a havranem, Čarodejnice z Perníkové chaloupky s Jeníčkem a Mařenkou, Malá čarodějka a havran,Kouzelník z cirkusu se svou asistentkou, Saxana a víla, Čáryfuk a čarodějův učeň , afričtí šamani,Harry Potter a Hermiona,Kouzelná babička a víla, Hejkalové z lesa prověřili schopnosti a dovednosti dětí. Za splněné úkoly každý dostal sladkou odměnu. a v cíli je pak Děd Vševěd se svou pomocnicí odměnil za vyluštěnou tajenku knihou nebo věcným dárkem

. V cíli pak ještě děti mohli malovat na polštářky s Vlaďkou, Plackovat s Janinou. Střílet ze vzduchovky, zkoušet zručnost z hasiči a nechat si pomalovat obličej krásnými vzory s p. Chytrou,

A ani bříška nezůstala ošizena. O ně se postarala Palačinkárna , cukrová vata, buřtíky od p. Hendrycha a občerstvení p.Pávka s limonádou od BAKALAŘE.

Nafukovací hrad, loutkové představení loutkářů z divadla Před branou a koncert ZUŠ skupiny HRAJETO zpestřilo zábavné odpoledne.Díky sponzorům ,protagonistům organizátorům a hostům prožily děti podle ohlasů veřejnosti jeden z nejhezčích dětských dnů. Děkujeme všem za pomoc a účast

img-20230610-wa0000.jpg

   1686504223619.jpg

                        A  to je  zatím vše!!! 

 

Těšíme se na Vás v  pohádkovém lese v Lužné  

 

 

 

 
 

 

Poslední fotografie


Mail list


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 1
Celkem: 142148
Měsíc: 2233
Den: 49